cv onderhoud

Service & onderhoud

5 Redenen om jaarlijks uw cv te laten onderhouden,

1. Veiligheid

Jaarlijks onderhoud verhoogt de brandveiligheid van uw installatie. De brandweer raad dan ook aan om uw centrale verwarming jaarlijks te laten controleren, door een ervaren cv monteur. Daarnaast wordt bij veel brandverzekeringingen geëist dat het CV-toestel jaarlijks wordt geïnspecteerd en regelmatig wordt onderhouden.

2.Verminderde kans op storingen

Bij jaarlijks onderhoud kunnen problemen op tijd worden opgelost en kleine defecten worden gerepareerd voordat deze voor een storing zorgen. Hiermee voorkomt u dat uw verwarming op een onverwacht en ongunstig moment uitvalt.

3.Voorkomen van hoge reparatiekosten

Door het jaarlijks onderhoud blijft uw installatie langer in een goede staat en zullen onderdelen langer meegaan. Ook kunnen kleine problemen tijdig worden opgelost, voordat deze meer schade aan uw installatie veroorzaken. Hierdoor bespaart u dure vervangingen.

4.Langere levensduur van uw installatie

Moderne CV- ketels zijn 24 uur per dag in bedrijf om u te voorzien van warmte en warm water. Net zoals uw auto jaarlijks een beurt krijgt, is het geen overbodige luxe om ook uw CV-ketel ieder jaar te laten controleren, en waar nodig is preventief te laten onderhouden. Bij jaarlijks onderhoud blijft uw cv of warmwater installatie langer in een goede staat en zal deze een langere levensduur hebben.

5. Rendement

Wat is het rendementsgehalte van uw cv-ketel? Het zegt u misschien weinig. Als we u vertellen dat u tot wel 25% meer kosten, energie en warmte kunt besparen met dit rendement, zal dit wellicht meer interesse wekken? Tijdens een onderhoudsbeurt stellen wij uw installatie optimaal in, zodat het rendement van uw cv-ketel vergroot. Hr-ketels kunnen alleen hun hoge rendement halen, als ze goed zijn ingesteld.

Voor meer informatie over cv-onderhoud, of jaarlijks cv-onderhoud, neem gerust contact met ons op.