fbpx
cv onderhoud

cv onderhoud

 

Voor de vervanging van uw cv ketel bent u bij A. Heide B.V. aan het juiste adres.

Wij werken voornamelijk met Vaillant cv ketels, als Vaillant Platina dealer hebben we veel onderdelen direct op voorraad, beschikken we over veel kennis en ervaring, en zijn we goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Ook werken wij met Intergas, Nefit-Bosch en Remeha cv ketels, en voeren hieraan onderhoud uit.

Daarbij verzorgen wij uw complete centrale verwarmingsinstallatie.

Of het nu gaat om vloerverwarming, radiatoren of convectoren bij ons bent u aan het goede adres.

Wij werken met zowel kunststof als traditionele leidingsystemen.

 

Service & onderhoud

5 Redenen om jaarlijks uw cv te laten onderhouden,

1. Veiligheid

Jaarlijks onderhoud verhoogt de brandveiligheid van uw installatie. De brandweer raad dan ook aan om uw centrale verwarming jaarlijks te laten controleren, door een ervaren cv monteur. Daarnaast wordt bij veel brandverzekeringen geëist dat het CV-toestel jaarlijks wordt geïnspecteerd en regelmatig wordt onderhouden.

2. Verminderde kans op storingen

Bij jaarlijks onderhoud kunnen problemen op tijd worden opgelost en kleine defecten worden gerepareerd voordat deze voor een storing zorgen. Hiermee voorkomt u dat uw verwarming op een onverwacht en ongunstig moment uitvalt.

3. Voorkomen van hoge reparatiekosten

Door het jaarlijks onderhoud blijft uw installatie langer in een goede staat en zullen onderdelen langer meegaan. Ook kunnen kleine problemen tijdig worden opgelost, voordat deze meer schade aan uw installatie veroorzaken. Hierdoor bespaart u dure vervangingen.

4. Langere levensduur van uw installatie

Moderne cv- ketels zijn 24 uur per dag in bedrijf om u te voorzien van warmte en warm water. Net zoals uw auto jaarlijks een beurt krijgt, is het geen overbodige luxe om ook uw  cv-ketel ieder jaar te laten controleren, en waar nodig is preventief te laten onderhouden. Bij jaarlijks onderhoud blijft uw cv of warmwater installatie langer in een goede staat en zal deze een langere levensduur hebben.

5. Rendement

Wat is het rendementsgehalte van uw cv-ketel? Het zegt u misschien weinig. Als we u vertellen dat u tot wel 25% meer kosten, energie en warmte kunt besparen met dit rendement, zal dit wellicht meer interesse wekken? Tijdens een onderhoudsbeurt stellen wij uw installatie optimaal in, zodat het rendement van uw cv-ketel vergroot. Hr-ketels kunnen alleen hun hoge rendement halen, als ze goed zijn ingesteld.

Hoe cv ketel bijvullen?

  1. Neem de elektriciteitsstekker van de ketel uit het stopcontact
  2. Laat de installatie afkoelen. Een te groot temperatuurverschil tussen het koude leidingwater en het verwarmde installatiewater kan diverse componenten door de snelle afkoeling van het materiaal onnodig belasten.
  3. Open nu eerst de vul-aftapkraan en daarna de waterkraan.
  4. Vul de installatie, gemeten in koude toestand tot 1,5 Bar als de ketel op de tweede etage gemonteerd is. Wanneer de ketel in een eengezinswoning op de begane grond of eerste etage is gemonteerd, dan moet tot 1 Bar worden bijgevuld.
  5. Wanneer de druk is bereikt, moet eerst de waterkraan en daarna de vul-aftapkraan dicht gedraaid worden. Een handigheidje: als u de slang bij de vul-aftapkraan dicht knikt en dan pas los maakt, voorkomt u dat het aanwezige water in de slang uw vloer onnodig nat maakt.
  6. Sluit hierna de opening van de vul-aftapkraan af met de aanwezige afdichtkap.
  7. Vervolgens moet de installatie systematisch worden ontlucht en wordt de installatie in bedrijf gesteld door de stekker weer in het stopcontact te steken en de kamerthermostaat in te stellen op de gewenste waarde.
  8. Voor de richtlijnen inzake het in bedrijfstellen, dagelijks gebruik, onderhoud etc. verwijzen wij u gaarne naar de documentatie van de ketel fabrikant en/of installateur.

Voor meer informatie over cv-onderhoud, of jaarlijks cv-onderhoud, neem gerust contact met ons op.