fbpx
Warmtepomp

Warmtepomp

Energiezuinig verwarmen en koelen met een warmtepomp

Wil je verwarmen op een manier die het milieu beschermt én energiekosten bespaart? Dat kan met een warmtepomp. Dit systeem maakt namelijk uitsluitend gebruik van hernieuwbare en niet-fossiele energie. Met warmtepompen van Vaillant kies je dus een verwarmingssysteem dat geschikt is voor de toekomst.

Goed om te weten: de overheid stimuleert het milieubeleid in Nederland via een subsidie voor de aankoop van duurzame systemen zoals de warmtepompen van Vaillant. Een van de vele voordelen van de warmtepomp.

Energiezuinig verwarmen en koelen met een warmtepomp

Een energie- en kostenbesparende oplossing

  • Natuurlijke bron
  • Elektriciteit

Hoe een warmtepomp werkt? Een warmtepomp maakt binnen gebruik van de energie van buiten. Warmte van de zon wordt namelijk opgeslagen in de lucht, aarde en grondwater. De warmtepomp gebruikt deze warmte voor het verwarmen van jouw woning. Met slechts 25% extra elektrische energie produceert de warmtepomp 100% warmte-energie – 75% daarvan is dus gratis verkregen energie uit de natuur!

Als je extra wilt besparen op je energierekening, combineer je de warmtepomp met zonnepanelen. De elektriciteit voor de warmtepomp kun je namelijk heel gemakkelijk opwekken uit zonlicht.

Veilig en betrouwbaar

Er wordt wel eens gedacht dat de huidige warmtepomptechnologie nog niet volledig is ontwikkeld. Maar wist je dat de eerste warmtepompen meer dan 100 jaar geleden in gebruik zijn genomen? Sindsdien zijn ze doorontwikkeld en zijn ze wereldwijd een van de veiligste en meest betrouwbare verwarmingsmethodes geworden.

Wat kost een warmtepomp?

Bij een warmtepomp bestaan de kosten uit de pomp en de installatie. Een warmtepomp kost ongeveer tussen de 7.000 en 20.000 euro, afhankelijk van factoren zoals bijvoorbeeld het type en de locatie. Gelukkig kun je gebruikmaken van aantrekkelijke overheidssubsidies en goedkope financiering. Bij een combinatie met andere duurzame middelen stijgt de financiële ondersteuning zelfs, denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. Zo wordt het voor veel meer mensen mogelijk om een waterpomp te kopen. Fijn!

Verbonden en uitbreidbaar

Onze warmtepompen zijn echte teamspelers. Ze passen perfect bij andere duurzame systemen, zoals bijvoorbeeld leefruimteventilatie en zonnecellen. Alle Vaillant apparaten zijn gemakkelijk te installeren en kunnen naar wens uitgebreid worden. En dankzij de eBUS-interface bedien je al je smart-systemen vanaf één plek. Wel zo makkelijk.

Warmtebron: buitenlucht

Luchtgebonden warmtepompen zijn eenvoudig en goedkoop te installeren.

 

aroTHERM plus lucht-water warmtepomp

Deze warmtepomp met perfecte warmtevoorziening voor een eengezinswoning wordt vlot en goedkoop buiten geïnstalleerd. De aroTHERM plus zorgt voor zowel verwarming als koeling van de binnenomgeving. Omdat dit model gebruik maakt van monobloc techniek heeft deze in all electric opstelling geen binnenunit nodig. Scheelt weer ruimte dus!

 

Hybride oplossing:

De hybride aroTHERM plus warmtepomp werkt samen met een hr-ketel. De slimme thermostaat kiest vervolgens zelf de meest efficiënte en energiezuinige warmtebron: de buitenlucht of de ketel. Meer over hybride warmtepompen lees je op onze handige adviespagina.

All electric oplossing:

Met de aroTHERM plus in all electric opstelling kies je voor een volledig gasloze verwarming. Extra duurzaam dus. Je hebt daarbij de keuze uit de uniSTOR boiler voor warmtepompen (200-500 liter) of de compacte uniTOWER (190 liter). Tel daarbij de speciale warmtewisselaar op en je hebt met de aroTHERM warmtepomp hét duurzame antwoord op het kille Nederlandse klimaat. Laat die kou maar komen!

Overige aroTHERM lucht-water warmtepompen zijn:

aroTHERM split

aroTHERM pure

Facebook10